Snart halvvägs till fibermålet! 60 av 129 anmälda

Hejsan Fjällsjöbor!

Jag ville skriva ett inlägg här för att informera om vad vi från Open infra gjort hittills i området, var vi är just nu och även hur arbetet kommer se ut framöver.

Vi startade arbetet i området den 7/5 genom att anordna två stormöten, ett i skolans aula i Backe och ett i gamla skolan i Vängel. Mötena var över lag välbesökta med totalt ca 65st deltagare.

Vi har sedan dess haft två stormöten till, ett i Silsjönäs bygdegård förra måndagen den 23/5 och ett i Jansjö nu i lördags, den 28/5, med ett sammantaget deltagarantal om ca 45st.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka alla eldsjälar i detta område för ert stora engagemang och er vilja att hela tiden hjälpa till att driva projektet framåt!

Vi har i skrivande stund nått ca halvvägs till målet på 129st anmälningar som har satts upp som gräns för vad som krävs för att kunna genomföra byggnationen. Det betyder att vi kommit en bra bit på väg, men det betyder också att vi har mycket jobb kvar att göra för att nå målet!

Jag skulle därför vilja uppmana er, som jag ännu inte varit i kontakt med, att kontakta mig, antingen via telefon eller mejl. Bor du i, eller i anslutning till det område som nu skall byggas men inte har fått någon information? Är du fortfarande osäker över hur du ska välja? Bor du i anslutning till de byar som nu skall få fiber och vill komma med i byggnationen? Bor du i området men inte har haft tid eller möjlighet att medverka vid något stormöte? Önskar du ett personligt möte eller kanske ett möte över telefon? Kontakta mig!

Jag skulle också vara tacksam om ni som läser det här och som har fått erbjudande om att ansluta byggnader som är mer eller mindre fallfärdiga eller som inte använts som bostad på många år, att meddela mig att byggnaden ej är i skick för att vara aktuell för en fiberinstallation.

Är det så att du tagit del av informationen och satt dig in i vad det innebär för din fastighets framtid om du väljer att tacka nej, men trots det har valt att stå utanför? Då vore det väldigt välkommet om du ville meddela mig det också!

Då området nu varit öppet för anmälan i några veckor är det dags för oss att inleda nästa fas i processen – markavtal! Det går till så att varje markägare som berörs av byggnationen kommer bli kontaktad för att få en genomgång av den tilltänkta grävsträckningen på just dennes fastighet. Samtidigt som detta sker kommer vi fortsätta jobbet med att ta in fler anmälningar.

Jag har själv åkt runt mycket i området kring Backe de senaste veckorna och jag har aldrig varit med om ett område med sämre mobiltäckning. Vängel/Tjärnnäset är några av skräckexemplen. Trots detta faktum är det många som fortfarande inte anmält sig. Post- och Telestyrelsen kommer inte betala ut något stöd till det här området igen, så den här möjligheten kommer inte komma tillbaka. Jag skulle slutligen därför vilja uppmana er som fortfarande är tveksamma, att inte tacka nej innan ni verkligen fått all information som ni har rätt till. Det här beslutet handlar faktiskt om din fastighets möjligheter att kunna ta del av alla de kommunala tjänster som redan finns tillgängliga idag men som vi kommer vara mer och mer beroende av i framtiden. Jag hoppas därför att få höra från er snart!

Bor man i Vängel/Tjärnnäset/Bofors vill jag också passa på att uppmärksamma er om att vi har ett stormöte på Vängelskolan nu på söndag den 5/6. Kom gärna dit och lyssna och ställ era frågor. Bor man någon annanstans är man precis lika välkommen ändå!

Med vänlig hälsning

Maria Blom, Projektledare Open Infra

Maria.blom@openinfra.com, 073-413 12 64

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.