Open Infra statusuppdatering

"Hej alla glada!

Jag tänkte skriva en liten status-uppdatering om hur vi ligger till med beställningar i Backe tätort samt i landsbygds-området kring Backe.
 

När det gäller tätorten har vi nu tagit oss förbi 100-strecket och är i skrivande stund uppe i 102 beställningar, vilket känns jättekul! Vi börjar alltså närma oss den nivå där vi officiellt kan meddela att vi kommer bygga området.

Det är fortfarande många som ännu inte lagt sin beställning och vi har många möten kvar att göra. Men beställningarna fortsätter komma in och snart är vi förhoppningsvis i mål!

Vi har nu också äntligen fått en leverans av skyltar, så dessa kommer troligtvis komma upp under morgondagen!
 

I landsbygdsprojektet jobbar vi nu parallellt med både markavtal och fiberbeställningar och vi är i skrivande stund uppe i 99 fiber-beställningar. Antalet möjliga intressenter börjar här tunnas ut men vi har fortfarande förhoppningar om att det kan komma in några beställningar till! Vi kan ännu inte uttala oss om huruvida området kommer vara byggbart eller inte, men vi jobbar på och håller tummarna för att det äntligen ska bli möjligt för er boende i byarna kring Backe att kunna nyttja vårt allt mer digitaliserade samhälle till fullo.
 

Jag skulle också vilja ta tillfället i akt att skriva lite om varför jag personligen faktiskt brinner för den här frågan. Det här är förvisso mitt jobb och det är såklart min skyldighet att utföra det efter bästa förmåga.

Men för mig är det mer än ett jobb. För mig handlar det om att få andra att se det jag tror mig se. Jag ser nämligen en framtid där en fiberanslutning inte kommer vara ett plus eller en fördel, utan en nödvändighet! Och då framför allt för de boende på landsbygden.
 

Vare sig vi vill det eller inte så kommer vår vardag bli mer och mer digitaliserad. Vi kanske inte dagligdags reflekterar över hur vi hela tiden, steg för steg anammar nya tekniker eller samhällstjänster. Men tittar vi 10 år i backspegeln så kan man konstatera att utvecklingen gått i en rasande takt! Och i min värld är det här bara början.
 

Du som läser det här kanske inte tycker om det och det kan jag förstå. Men det jag vet är att vi aldrig skulle vara där vi är idag om det inte vore för att vi hela tiden fortsätter att utveckla teknik som underlättar vår vardag.

Vi är alla olika och vi har alla såklart en roll att tjäna i vårt samhälle. Men för mig är det uppenbart att det är samma personlighetstyp som en gång var en idog motståndare till kopparnätet när det kom, och som sent om sider motvilligt ändå valde att dra in kopparledningen i sitt hus, som idag beklagar sig över att kopparnätet försvinner.

Medan den personlighetstypen som då var en sådan som vi idag kallar för en "early adopter" och då såg kopparnätets möjligheter, nu redan för längesen övergett kopparnätet och istället läst på om fiber och insett hur viktigt det kommer vara för oss i framtiden.
 

Personligen väljer jag att följa de som har en vision för hur framtiden kommer se ut och hur vi kan komma dit på bästa sätt, än att följa dem som i folkmun ibland kallas för bakåtsträvare. Och om fibernätets utbyggnad i Backe kan få bara 1 person att få bo kvar i sitt hem sina sista år istället för att hamna på ett ålderdomshem, eller möjliggöra för 1 barnfamilj att faktiskt bosätta sig i en av dessa byar, så är det för mig en tillräckligt god anledning för att fortsätta min ständigt pågående kamp för att få även den mest inbitne vanemänniskan att lyfta blicken och försöka se in i framtiden.
 

Jag tror nämligen inte att någon som idag väljer att installera fiber kommer att ångra sig.

Jag är istället övertygad om att många av de som väljer att stå utanför en dag kommer få ångra det, och det vill jag bespara dem.
 

Med det sagt så fortsätter vi vårt arbete och ser fram emot att inom en relativt snar framtid förhoppningsvis kunna ge besked om att vi bygger området!
 

Med vänlig hälsning, Maria Blom

Open Infra

073-413 12 64

maria.blom@openinfra.com"

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.