Camp Strömsund 2023

Camp Strömsund 2023

 

Den 29–31 oktober så anordnade Pingstkyrkan i Strömsund något som kallas för Camp Strömsund 2023. Där kunde ungdomarna välja på innebandyskola födda 2010–2015, fotbollsskola födda 2010–2015 eller barnkörsläger födda 2010–2017 med ca 20 barn. 

Här kommer vi att få följa barnkörsläger.

Första dagen på lägret så fick alla medverkande barn var sin t-shirt och vattenflaska. De fick även skriva sina namn på en lapp som de fäste på tröjorna så det skulle bli lättare att lära sig alla namn på alla deltagare. På kören är de ca: 20 barn som medverkar i alla olika åldrar men en fantastisk gemenskap. Ledarna som var med på kören kom ifrån Pingstkyrkan …. i Småland. Både vuxna och ungdomsledare var med samt Peter Wilhelmsson som spelade på pianot.

Under första dagen hade dom schema på olika aktiviteter som vart allt ifrån att lära känna varandra till skapande bild. De hade även samtal om ordet UNIK vad det har för betydelse och där barnen fick säga vad som tänka och kände. Dom fick även prova på att sjunga de sånger som dom skall sjunga på avslutningsfesten som är för alla. Dom både sjunger och använder lättare teckenspråk för att tolka sångerna.

Sedan på kvällen hade dom även anordnat en hoppborgsfest som var för ALLA och inte bara för dom som var med på Camp Strömsund 2023. Det fanns allt möjligt att få prova på, som ansiktsmålning, innebandyskott där de mätte hur starkt slag man slog, hinderbana där barn, ungdomar och vuxna kunde tävla mot varandra, skjuta fotboll mot ett uppblåst mål där de var olika poäng beroende på vart man sköt in i mål, sumobrottning där man alla tävlade mot alla. Det fanns något för ALLA!

Det fanns även enklare fika, kaffe och godis att köpa. Det var full fart hela tiden och det var många besökare som kom.

Andra dagen på lägret

Dagens började med att öva på sångerna och de barn som ville sjunga solo eller duett och öva på de tillsammans med ledare och andra barnen. Efter detta så var de dags för mellanmål och samling och diskutera dagens ord. Idag var ordet ÄLSKAD. Här fick barnen diskutera i sina små grupper om ordets betydelse och vad dom tänkte och kände för ordet. Efter detta var de äntligen dags för att gå bort till idrottshallen för att köra hinderbana något som barnen längtat efter hela dagen. Här skulle dom delas in i 2 lag och smyga sig fram och gömma sig så in ”tomten” såg dom. Det stod utplacerat olika föremål som man kunde gömma sig bakom och lyckades man ta sig ända fram så fick man ta en ärtpåse och springa till sin ledare att lämna dessa och sedan börja om igen. Sedan avslutades dagen men att dom fick fortsätta måla färdigt sin hemliga teckning som skall visas upp på avslutningsfesten och sjunga de sista och öva.

 

Tredje dagen på lägret

Idag har den stora dagen kommit, idag skall dom få visa för familjerna, släkt och vänner. Så idag tränas det för fullt och förbereds för ikväll. Här ska man gå igenom varje låt för sig och alla rörelser som gäller. Alla som sjunger solon eller duett skall också träna så låtarna sitter ordentligt till ikväll. Alla barn är så taggade och sprudlande glada och tar i allt vad dom kan. Så låtarna som skall sjungas är: Det är fest, Ingen är som du, Gud är på riktigt, Du är min far. Alla dessa låtar finns på spotify om man skulle vara intresserad av att lyssna på dessa. Finns även en lista man kan söka på som heter Strömsund 2023 och där ligger dom också.

Efter övningen så blir de mellis och där ska man gå igenom ordet VÄRDEFULL, här får barnen säga vad dom tror ordet har för betydelse och tankar kring detta.

Efter dagens övning och samling så väntar en ännu spännande sak som barnen har så sett fram emot. Dom skall få åka och bada där kommer det även bjudas på korv med bröd. Sen kommer alla få gå ner till Folket Hus i Strömsund och köra en sista repetition inför kvällens fest. Där kommer barnkören få framföra sina låtar, de kommer även att visas film från alla läger och visa hur roligt alla barn, ungdomar och vuxna har haft dessa dagar och sen kommer dom få besök från Familjen Svensson som kommer spela teater.

 

På festen så fick 2 barn ur varje grupp ett litet pris för vad som åstadkommit under dessa dagar. Efter festen var de fika och där delades det ut till alla barn som deltagit ett gruppfoto på sin grupp, sportbibel, diplom och en mössa.

 

Saga var en av dom fick en extra present under dessa dagar.

Hennes motivering var:

En person som alltid har ett leende på läpparna. Sjunger och dansar med inlevelse. Är en snäll kompis och storasyster. Vi vill med detta pris uppmuntra henne till att fortsätta vara sig själv.

 

Alla barn var så nöjda efter dessa fantastiska dagar på lägret och många längtar ännu mer till nästa år då det blir läger igen. Stort tack till er alla som arrangerat detta och stor eloge till alla ledare.

 

 

 

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.