Äntligen erbjudande om fiber till Backe

Backe är bland dom sista tätorterna i Sverige att bli erbjuden fiber, men nu äntligen är det vår tur! Många är säkert misstänksamma och tänker kanske att Servanet lovade förut men att det aldrig blev något, men denna gång är det annorlunda. Bidraget finns redan på kontot hos Open Infra och detta företag har stor erfarenhet och gräver över hela Sverige och även utomlands, de har dessutom egna grävmaskiner och behöver inte betala några mellanhänder så de kan hålla priserna nere. 

Post och telestyrelsen (PTS) har beviljat Open Infra bredbandsstöd för att gräva för fiber i Backes utbyar/landsbygd. Bidraget på 8 601 168 kr är redan utbetalt till Open Infra och nu behöver vi skriva upp oss så många vi kan så att vi når målet om en anslutningsgrad på ca 40%. Minst 129 fastigheter i utbyarna måste anmäla sig för att de ska börja bygga i vårt område. Om nog många anmäler sig till fiber i utbyarna kommer Open Infra även att dra fiber till tätorten, dvs de centrala delarna av Backe! (klicka på titeln för att läsa mer)

I söndags hölls möten i Fjällsjöskolan och Vängelskolan för de fastighetsägare i utbyarna som fått en inbjudan och vars fastighet omfattas av bidraget. Fler möten kommer för de som missat! Planerad byggstart är nu i sommar om vi anmäler oss så snart som möjligt. Sista juni 2022 tar Open Infra beslut om nog många anmält sig för att de ska kunna börja bygga eller ej. Planerad driftsättning är från kvartal 2-3 år 2022 tills kvartal 2-3 år 2023, så det ska alltså vara klart senast hösten nästa år!

Det är samma pris för alla oavsett hur långt de måste gräva till just din fastighet. Det finns två alternativ att välja mellan, summan betalar man i efterhand och fibern dras ända in i huset. Det är möjligt att avbetala med 0% ränta och eftersom fibertjänsterna är billigare än tidigare alternativ kan fibern tom betala av sig själv med tiden.

Alternativ 1 kostar 16900 kr efter installation +499kr/mån i 24 mån. 1000/100 bredband ingår inkl. router. Alternativ 2 25 900kr, här är du inte bunden utan väljer bredband på egen hand.

Både bredband, TV, hemlarm och hemtelefon går att ha via fibern. HÄR kan du anmäla dig redan idag.

Obs! Månadskostnad behöver bara betalas då det används, dvs fritidsfastigheter har ingen fast månadskostnad utan kan göra ett korttidsavtal för den period på året som det används.

Är du fastighetsägare i en utby men inte fått något brev från PTS så ring tel nr nedan för mer info.
Vid övriga frågor kontakta Maria Blom som är kontaktperson för Backe

Tel.  073-4131264.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.